Качествени продукти за съвременното строителство, индустрията и бита


Начало Нови продукти

Представяме виКаталози 2022

Продуктови
каталози 2
022

Анкета

Марката ЛАКПРОМ за вас е символ на:
 

Търсене на продукти


Нови продукти ПДФ Печат Е-мейл

 ДИСПОВИТ® СЪС СРЕБЪРНИ ЙОНИ Ag+ DISPOVIT  with   Ag+ Интериорна боя устойчива на плесени, фунги и бактерии Клас 2, ЕN 13300  

 

 

Описание: ДИСПОВИТ® със СРЕБЪРНИ ЙОНИ Ag+ преставлява хомогенна смес на светлоустойчиви пигменти, пълнители, специален полимер и сребърните йони във водна фаза.  Сребърните йони действат разрушително в клетките на микроорганизмите (бактерии, вируси, гъбички и плесен), чрез пробиване на клетъчната мембрана, като по този начин предотвратяват развитието им. Предназначение: ДИСПОВИТ® със СРЕБЪРНИ ЙОНИ Ag+ е предназначен за боядисване на стени и тавани в: - Жилищни и обществени помещения: кухни, бани, санитарни възли и др.;           - Здравни и лечебни  заведения; лекарски кабинети, операционни зали; манипулационни, клинични, микробиологични и биохимични лаборатории; помещения с  висока влажност и др. - Производствени и складови помещения в хранително-вкусовата, фармацевтична, тютюневата и други отрасли на промишлеността.      Боята защитава боядисаните повърхности от плесени, фунги и бактерии, поява на петна, лоша миризма, мухъл и други.     Осигурява здраво, трайно защитено, искрящо бяло покритие, устойчиво към  стареене и пожълтяване.

Препоръчителни  грундове: 
за ново строителство:                     Импрегниращ грунд АК-011 
 за ремонт на помещения с лоша миризма, мазни петна и никотинови отлагания:               Грунд запечатващ блокиращ  
При ремонт на стари повърхности с петна от мухъл, плесен и други, се обработват предварително със САНИТОЛ – НОВ.
Нанасяне: С четка, валяк или чрез шприцоване в един или два слоя, върху чисти  или грундирани повърхности при температура от 5°С до 30°С. Не се препоръчва смесване с други типове дисперсионни или латексови бои.
Разреждане: С вода при необходимост. Температура на околната среда: при температура от 5°С до 30°С. Не се допуска полагане на ДИСПОВИТ® със СРЕБЪРНИ ЙОНИ Ag+ при температура под 5°С или над 30°С.
Съхнене: 2 часа при температура 20 °С.     Нанасяне на следващ слой: след пълното изсъхване на предходния.
Разход: в зависимост от вида на основата – от 80 до 135 гр./м2, за предварително грундирани повърхности е 80 гр./м2.  Почистване на инструменти и зацапани места: с вода преди да са засъхнали.  
Опаковка: пластмасови опаковки с вместимост от 2,5 л. Съхранение: В закрити и сухи складови помещения при температура от 5°С до 25°С. Да се предпазва от замръзване.
Гаранционен срок: 24 месеца от датата на производство в неотваряна, фабрично затворена опаковка. 

sofialex

 

"СОФИЯЛЕКС" 

 

фасадна акрилна боя, подходяща за външна и вътрешна употреба. 
клас 1 EN 13300; основен цвят: бял

 

 
 
Продуктът е разработен като аналог на висококачетвени вносни продукти и ще заеме част от този пазар. Характеристиките са сравними с най-добрите подобни продукти, цената е по-ниска. Изключителна белота, здрав и еластичен филм, широко приложение.

 

Притежава висока покриваща способност, белота, устойчивост на атмосферни влияния и на механични въздействия, UV защита. Лесно се почиства от замърсявания.За външно оформление на фасадни повърхности

 • За вътрешно боядисване на стeни и тавани на жилищни помещения, детски и здравни заведения, училища, заведения за обществено хранене и др.
 • За ново боядисване и освежаване на стари покрития

 

Разход: 100 - 140 г/кв. м. в зависимост от вида на основата, за един слой

 

 

replica"РЕПЛИКА"

 

акрилна интериорна боя 
клас 1 EN 13300; основен цвят: бял 

 

 

Целите при разработване на "РЕПЛИКА" са конкурентен продукт с високо качество и конкурентна цена. Очакванията на клиентите ще бъдат оправдани. Конкурира се с всички интериорни бои от високия клас.  Продуктът притежава висока покриваща способност, белота и устойчивост на механични въздействия, пожълтяване и замърсяване. Лесно се почиства от замърсявания.

 

 • за ново боядисване, освежаване на стари покрития и декорация
 • за вътрешно боядисване на стени и тавани на жилищни помещения, детски и здравни заведения, училища, заведения за обществено хранене и др.

 

Разход: 90 - 100 г/кв. м. за един слой

 

glarus"ГЛАРУС"

 

акрилна интериорна боя
клас 1 EN 13300; основен цвят: бял

 

 

 

Продуктът притежава висока покриваща способност, белота и устойчивост на механични въздействия, пожълтяване и замърсяване. Лесно се почиства от замърсявания. Подходящ за използване в приморски, планински и промишлени райони.

 

 • за ново боядисване, освежаване на стари покрития и декорация.
 • за вътрешно боядисване на стени и тавани на жилищни помещения, детски и здравни заведения, училища, заведения за обществено хранене и др.

 

Разход: 95 - 110 г/кв. м. за един слой

 

"БРОКАТ"

 

ефектен перлен лак за вътрешна и външна употреба 

 

 

brokatС богатата цветова гама на "Брокат" - ефектен перлен лак се осъществяват индивидуални дизайнерски решения, създаващи атмосфера на елегантност, изтънченост, престиж. Цветовете се рекламират чрез реално нанесени върху бяла, черна или друг цвят основа перлени покрития, както и чрез цветни каталози и флаери. За постигане на желания перлен ефект лакът се нанася задължително с валяк (полиестерна пяна) или чрез шприцване.

 

 

Висококачествено покритие с траен блясък, здравина, износоустойчивост, устойчивост на миене и мокро триене, UV-стабилност, устойчивост на атмосферни влияния.

 

Красиви и модерни перлени цветове за:

 

 • интериорно и екстериорно декоративно проектиране и приложение в жилищни, търговски, увеселителни заведения и обществени центрове (зали, клубове, кина, театри);
 • декорация и архитектурно цветово оформление на стени, колони, пана, ниши и орнаменти
 • рисувани и апликиране

 

Разход: 100 - 150 г/кв. м. (8-12 кв. м./л)

 

ТЕРМОИЗОЛАЦИОННА БОЯ

Описание: Термоизолационната боя действа изолиращо чрез формиране на плътен слой, който намалява топлопроводимостта и подобрява термоизолационните свойства на боядисаната повърхност. Нетоксична, безвредна при нанасяне и експлоатация, „дишаща” боя, лесна за нанасяне с бърза съхливост и висока покриваща способност.

Предназначение: За интериорна защита на бетонови, циментови, вароциментови, гипсови, както и старо боядисани латексови повърхности.

За боядисване на стени и тавани в жилищни, детски и здравни заведения, търговски и промишлени помещения.

За боядисване на вътрешните повърхности на външни стени.

Запазва топлината вътре в помещенията през зимата и затруднява влизането на топлина през лятото.

Намалява енергийните разходи до 20 – 25 % (в зависимост от дебелината на нанесеното покритие).

Термоизолационната боя се произвежда в бял цвят. Не се препоръчва оцветяване с цветни тониращи пасти. Върху добре изсъхналото покритие от термоизолационна боя, могат да се нанасят цветни вододисперсионни (латексни бои) за интериорно приложение „ДИСПОВИТ” , „ДИСПОВИТ - СУПЕР” на „ЛАКПРОМ” АД в желан цвят.

 Разход -900 – 1200 g/m2 за дебелина на покритието от 0,8 mm до 1 mm; 0,89 – 1 m2/l

 

БОЯ ЗА БЕТОНОВИ ПОДОВЕ

 Предназначение : за боядисване на бетонови (фиброцимент)подове в промишлени цехове, складове, халета, мазета, тавански помещения и навсякъде, където се предявяват изисквания за бърза съхливост на покритието, еластичност, висока водо- и химикало-устойчивост. Отличната износоустойчивост и устойчивост на автомобилни гуми правят покритието изключително подходящо за гаражно подово покритие и сервизи за поддръжка на автомобили. Боята за бетонови подове е подходяща за интериорно и екстериорно приложение.

Разход :150 - 200 g/m2(6 - 8 m2/l ) – двуслойно нанасяне в зависимост от вида на основата.

 

ПОКРИТИЕ ЗА СПОРТНИ ПЛОЩАДКИ И ТЕНИС КОРТОВЕ QR 

 Предназначение  : Покритието за тенис кортове QR e, подходящо както за тенис кортове, така и за волейболни игрища, спортни площадки, мултифункционални спортни площадки, писти за лека атлетика, алеи и други пътни настилки.

Характеристики:
- специално разработено да осигури издръжливи повърхности;
- устойчиво на всякакви климатични условия;
- устойчиво на вредното влияние на ултравиолетовите лъчи;
- приложимо, както върху асфалтови, така и върху бетонни повърхности.

Цветове: бял ,тревисто зелен, тъмно зелен, червен, керемидено червен
             Съхнене: 25 мин. при 200С

 

ДЪЛБОКОПРОНИКВАЩ  ЗАЗДРАВЯВАЩ ГРУНД ЗА МИНЕРАЛНИ ОСНОВИ 

    Приложение: за импрегниране и заздравяване на циментови, вароциментови, варопясъчни мазилки; обикновен, лек и клетъчен бетон, преди нанасяне на финишни покрития, като фасадни бои, мазилки и др. Стабилизира основата, като я импрегнира и я заздравява. Изолира основата от влиянието на влага. Предпазва импрегнираните повърхности от отлагане на извлечените чрез влагата минерални соли от основата и побеляване на оцветените след това повърхности. Върху грундираните повърхности могат да се нанасят всички видове лакове и бои: алкидни, акрилатни, нитроцелулозни, епоксидни, хлоркаучукови, полиуретанови и др.

 Разход: 100 - 130 гр/м2 в зависимост от вида и структурата на основата

 

ФАСАДЕН ЛАК

Предназначение и характеристика:Фасадният лак е акрилен, безцветен, водоразредим лак за дълготрайна и  ефективна защита на боядисани фасадни повърхности от негативното въздействие на атмосферните влияния и UV светлината. Фасадният лак е подходящ за лакиране на ново и старо положени фасадни покрития. Полученият филм - гланцов или матов, удължава живота на покритията, като увеличава устойчивостта на повърхностите към надраскване и замърсяване. Подобрява тяхната водо- и атмосфероустойчивост.

Разход: 100 - 110 g/m2 (9 - 10 m2/l )

 

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ ЗА МОКРИ ПОМЕЩЕНИЯ/ БАНИ И ДР./

Предназначена: за хидроизолиране на бетонови повърхности, пясъчно-циментови замазки, плоскости от гипс картон и др. Употрeбява се като безшевна и безфугова хидроизолация върху хоризонтални и вертикални повърхности преди полагане на подова керамика в бани, санитарни възли, мокри помещения, тераси и балкони. 24 ч. след полагането йсе нанася Бетонгрунд контакт. След пълното изсъхване на грунда, върху него може да се лепят директно керамични плочки с помощта на еластично циментово лепило.  Така направените помещения осигуряват водоизолиране, липса на течове.

 Характеристики: хидроизолация мембранен тип, притежава висока степен на еластичност при големи температурни амплитуди, готова за употреба.

Разход: 0,700 – 0,800 кг/м² за един слой.

 

АКРИЛ-СИЛИКОНОВА ТЕРМО БОЯ ЗА БАРБЕКЮТА

Предназначение: За защита и декорация на бетонови повърхности. Издържа на температурно въздействие до 200°С. Подходяща за външно боядисване на барбекюта, камини, скари и др. Боята притежава висока водоотблъскваща способност, устойчивост на атмосферни влияния, промишлени замърсявания. Има висока проникваща способност и се нанася лесно.

Разход: 100 гр/м² за един слой в зависимост от вида на основата.

 

 

БАРИЕРЕН ЛАК ЗА ЕФЛОРЕСЦЕНТНИ ОСНОВИ

 

            ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:   Бариерният лак е предназначен за защита на бетонови и минерални /каменни/ повърхности от нежелателния ефект ефлоресценция, който се изразява в появата на бял прах /пудра/ или избелване на цвета по повърхността.      Лаковият филм е с бърза съхливост, висока водоустойчивост и дълготрайност.

 

                   Лаковото бариерно покритие блокира и спира миграцията на соли на повърхността на бетона или камъка, образувани в следствие високото съдържание на влага и последваща реакция с въглеродния двуокис от въздуха.

 

            Бариерният лак за ефлоресцентни основи е подходящ за интериорно и екстериорно приложение, за защита на нови и реновиране на стари бетонови или минерални повърхности с ефлоресцентни проблеми.

 

            Прилага се като покритие към „свеж” бетон (48 часа след заливане) като по този начин се съкращава и времето за нанасяне на следващи цветни покрития и предпазва полимерния филм от нежелателните явления като лошо сцепление с основата, обезцветяване, загуба на гланц, налюспване и др.

 

            Бариерният лак е съвместим с всички видове лаково-бояджийсти материали – алкидни, акрилатни, хлоркаучукови, водоразредими и др.

 

            Нанасяне на следващи топ-покрития може да се извърши след 24 часа.

 

            Бариерният лак може да се нанася и върху стари повърхности с изразен ефлоресцентен ефект, след предварително почистване на солите и обезпрашаване на основата.

 

                      РАЗХОД: 110-150 гр/м² (еднослойно) в зависимост от вида и порозността на повърхността.

 

 

СТИРЕН - АЛКИДЕН ЕМАЙЛЛАК

ПРИЛОЖЕНИЕ: Стирен-алкидният емайллак служи като декоративно-защитно покритие на стоманени конструкции, повърхности и изделия експлоатирани в селскостопански, градски и промишлени среди. Емайллакът е подходящ за боядисване на железопътна и транспортна техника, селскостопански машини и съоръжения. Полученото покритие е с висока твърдост, еластичност, блясък, атмосфероустойчивост. Устойчиво е на вода, дизелово гориво, минерални масла.

 

 СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ “ЛАКПРОМ” АД, подходящи за грундиране на основата

 

 • УНИВЕРСАЛЕН БЪРЗОСЪХНЕЩ ГРУНД ВЛ-021;
 • АКРИЛЕН ГРУНД ЗА МЕТАЛ AQ – 023 УНИВЕРСАЛ (ВОДОРАЗРЕДИМ);
 • ГРУНД АНТИКОРОЗИОНЕН АЛКИДЕН ПФ -025;

  

Разход: 140 – 160 g/m2; 8 – 9 кв. м/л за дебелина на сухото покритие 60 микрона

 

 

“УДИ ГАРД”/ “WOODY GUARD”-ВОДОРАЗЕРДИМ-ИМПРЕГНИРАЩ ИНСЕКТИЦИДЕН ГРУНД ЗА ДЪРВО

Област на приложение:за импрегниране и грундиране на дървени повърхности в бита и индустрията, независимо от вида на дървесината; обработка на изделия от дърво - врати, прозоречни рамки, мебели, външни обшивки и друг дървен строителен материал, както за бита така и за индустриално приложение.

Предимства:

1)Водоразредим биоциден течен продукт с разрешение за пускане на пазара №1540-1/23.10.2013г, разработен като аналог на висококачествени вносни продукти, като заема част от този пазар;

2)Характеристиките са сравними с най-добрите подобни продукти, цената е по-атрактивна;

3)От предварителните проучвания, популярността и постигнатите резултати, намира добър прием на пазара, като покрива и задоволява недостигът на пазара от вид продукт;

4)Отговаря на изискванията на клиентите за продукт с област на приложение в бита и индустрията за дълготрайна защита и преустановяване неблагоприятните процеси, развиващи се във вече увреденото дърво;

5) Осигурява висока ефективност при защита на дървото от:

- поява на плесен и синя плесен и гъбички като мухъл, оцветяване и гниене на дървото;

- не допуска растеж на гъбички върху повърхностите и вътре в дървото;

- както за превантивна, така и за лечебна дейност срещу дървоядните насекоми – различни видове, които нападат дървото.

-Прилага се превантивно – за обработка на дървен материал, който ще се ползва за строителни цели или при производството на дървени предмети, мебели и др.

-Използва се с лечебна цел за третиране на готови дървени предмети, изделия и конструкции в експлоатация.

6)Лесен и удобен за употреба, произвежда се в консистенция готова за нанасяне, разфасован в пластмасова бутилка с тактилен знак, към всяка бутилка има трайно прикрепена листовка;

Съхнене: 60 минути при 20°С;

Разход: 120-170 мл/кв.м; 120-170 гр/кв.м (в зависимост от попиващата

способност на дървесината).При стари, дървени повърхности застрашени от насекоми, плесен, синя плесен и

гъбички като мухъл - 200-300 мл/кв.м.; 200-300 гр/кв.м.

 

 

ЛАК ЗА МЕБЕЛИ -Полиуретанов 2-компонентен, водоразредим

 

 ХАРАКТЕРИСТИКА: Полиуретановият двукомпонентен водоразредим лак за мебели е продукт, предназначен за мебелното производство, за промишлено или професионално приложение.

 

Предназначен е за лакиране на мебели, дървени ламперии, изделия за битово, офис, кухненско обзавеждане и други предмети от всякакъв по вид дървен материал с предявени изисквания за бърза съхливост, висока твърдост, еластичност, износоустойчивост, водо- , химикало- и механична устойчивост към лаковото покритие.

 

Със своите качествени показатели, характеристика и норми полиуретановият двукомпонентен водоразредим лак за мебели не отстъпва на аналогичните солвент -разтворими продукти.

 

Разход: 90 – 110 g/m2;   9 – 12 m2/l

 

 

 

ЛАК ЗА ПАРКЕТ АКВАКРИЛ AQ - s -Полиуретанов 2-компонентен, водоразредим

 

 ХАРАКТЕРИСТИКА: Полиуретановият двукомпонентен водоразредим лак за паркет е продукт, предназначен за професионално приложение; за лакиране на паркет, дървени подове, греди и всякакви по вид дървени изделия и повърхности с предявени изисквания към лаковото покритие за лесно нанасяне, бърза съхливост, висока твърдост, траен гланц, абразионоустойчивост, устойчивост на вода, миещи и почистващи препарати.

 

Полиуретановият, двукомпонентен водоразредим лак за паркет е продукт допринасящ за дълготрайни естетически и защитни свойства на лакираните повърхности. Свойствата са еквивалентни на тези от традиционните двукомпонентни солвент-разтворими системи.

 

Полиуретановият двукомпонентен водоразредим лак за паркет е подходящ за лакиране на нови и освежаване на стари покрития.

 

Разход: 90 – 100 g/m2; 10 – 11 кв. м/л

 

 

МАСЛО ЗА ДЪРВО/WOOD OIL

 

 Предназначение: Висококачествено масло за употреба върху дървени повърхности и мебели от масивна, включително и екзотична дървесина с интериорно и екстериорно приложение. Маслото прониква дълбоко в дървесината, като я предпазва от изсъхване и защитава от вредното въздействие на влага, вода и атмосферни влияния. Маслото подхранва и защитава дървесината. Запазва и подчертава естествената структура, като углъбява цвета на дървесината, придавайки ú нов и красив вид.

 

За удължаване живота на дървените повърхности, в зависимост от мястото на експлоатация се препоръчва обработката с масло да се извършва няколко пъти годишно или при необходимост.

 

Разход: 80 - 100 g/m2(10 - 12 m2/l ) за един слой (в зависимост от вида на дървесината)

 

 

 

 

ЦАПОН ЛАК - ВОДОРАЗРЕДИМ (алтернатива на НЦ - 2403)

 

  ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: За защита на повърхности от черни, цветни метали и сплави (алуминий, мед, цинк, бронз) от негативното влияние на заобикалящата ги среда – прах, масла, влага, UV светлина. Лаковият филм е бърза съхливост, висока твърдост, водоустойчивост и дълготрайност.

 

Лакът е предназначен за интериорно приложение; за защита на нови и реновиране на стари метални повърхности.

 

Разход : за дебелина на сух филм 25-30 микрона /двуслойно нанасяне/-80 – 90 g/m2   ; 11 – 13 кв. м/л

ЛЕПИЛО ЗА ХАРТИЯ, КАРТОН, ОПАКОВКИ/ВОДОРАЗРЕДИМО/

 

            ХАРАКТЕРИСТИКА:Предназначено е за приложение в печатарската, опаковъчна промишленост и бита.    Подходящо е за залепване на напечатени и лакирани повърхности; за филм ламинирани порьозни или напечатени субстрати (хартии, картон).

 

 

EXTREME  -ЛЕПИЛО ЗА ЕКСТРЕМНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

ПРИЛОЖЕНИЕ: За външно и вътрешно приложение. Устойчиво на атмосферни условия и резки температурни промени. Употребява се за залепване на:

-стириопор, полиуретанова пяна и др.продукти предназначени за топлоизолация;

-шперплат, нетъкан текстил(деколин, велтер), каширани подови настилки и други текстилни материали;

-стенна и подова керамика върху циментови и вароциментови мазилки, елементи и стени от обикновен, лек и клетъчен бетон, бетонвови подове и др.

 

 
Copyright © 2023 Лакпром АД. Всички права запазени.

created by Optimall Solutions